dimecres, 10 d’agost del 2011

Pastís cruixent de préssec

 Una entradeta ràpida per deixar la meva proposta per al repte de la la recepta del 15. Aquest mes la cosa va de préssecs!

Em vaig decidir a fer aquesta recepta, per que és fàcil, ràpida i tenia tots els ingredients a mà. És com un crumble però amb massa a dalt i abaix o sigui que queda doblement cruixent. De fet em recorda una mica al Streusel alemany.


 

Farcit:

3 préssecs a dauets
2 cullerades de suc de llimona
1/4 tassa de farina
1 culleradeta de "maizena"
1/2 tassa de sucre
1 pessic de sal
½ culleradeta de canyella en pols
1 pessic de nou moscada


Massa:


3 tasses de farina
1 tassa de sucre ( jo només tenia moreno, d'aquí el color torradet, però la recepta original diu sucre blanc)
1 culleradeta de llevat en pols
1 pessic de sal
1 pessic de canyella
240 gr de mantega freda i a dauets
1 ou lleugerament batut
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
Canyella i sucre per empolvorar al final de la cocció


1. Escalfem el forn a 190 C i greixem un plat de forn, el meu feia 23 cm de diàmetre , però pot ser rectangular.

2. Per fer el farcit posarem els préssecs tallats en un bol, hi avocarem el suc de llimona, farina, maizena, sucre, sal i les espècies. Ho barrejarem amb cura de no aixafar massa la fruita.

3. Per la massa posem en un bol gran la farina, sucre, llevat, sal i canyella. Hi afegim la mantega a dauets i ho barregem (a mà o a màquina) fins que quedi ben integrat però encara trobeu algun trosset de mantega. Barreja la vainilla i ou i avocar-ho a la massa. Combinar-ho tot bé, ha de quedar amb textura sorrenca. La meitat d'aquesta massa ara irà a la base del plat de forn. Amb les mans irem cobrint, compactant i anivellant.




4. Repartirem el farcit sobre la base i esmicolar la resta de la massa sobre la capa de préssec. Escampar-hi canyella i sucre.

5. Enfornar i coure durant 45 minuts o fins que sigui dauradet fosc.



El vam menjar tebi tal qual, però amb un bon gelat de vainilla ha de quedar un postre la mar de complet.



8 comentaris:

  1. I jo que encara no he fet mai crumble i cada cop que veig una cosa semblant em donen ganes... quina pinta que té això!!
    Moltes gràcies per fer l'esforç de participar guapa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Mmm fa temps que tinc ganes de fer una recepta així!! moltes gràcies per la recepta, espero fer-la abans no s'acabin els préssecs, petonets!

    ResponElimina
  3. Una passada de pastís!! Sí que ha de ser cruixentet i deliciós. M'agrada moltíssim.
    MOltes gràcies per participar.
    Petonets!
    Marina Xocolata Desfeta

    ResponElimina
  4. Me n'alegro que us hagi agradat. Una recomanació, per si us animeu a fer-lo, poseu-hi més préssec!

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta que té! Un crumble semblant el faig amb un pastís de poma, però crec que amb préssec encara ha de ser més bo!
    Petons

    ResponElimina
  6. Me gusta este "crumble". Lo probaré. Solo una pregunta ¿cuánto más melocotón le pongo?.
    Besos

    ResponElimina
  7. Pues yo le pondría un par más. 5 en total, eso o hacerlo en una bandeja más pequeña.
    Besos

    ResponElimina
  8. Yumi, sóc adicta al crumble! Més "must do"...

    ResponElimina