dissabte, 6 d’agost del 2011

Kedgeree

 Doncs aquí una altra recepta britànica que em va encandilar. De fet, el que em va enganxar va ser el haddock fumat. A-ha! Una altra parauleta que no sé traduir, el google diu "eglefino". Un nom molt estrany que no havia sentit mai, si no us fa res li continuaré dient haddock.

A Catalunya normalment no solem fumar gaires peixos, clar que si que els trobem als súpers, però el haddock, al menys jo si que no me l'havia trobat mai. De fet és de la família dels bacallans i d'això si que en tenim, no sé si fumat, però en tenim de salat i de molt bo! I sabeu què? Jo crec que funcionaria, o sigui que si algú s'atreveix ja em direu què tal.

Per cert, quan parlo de haddock fumat em refereixo a els lloms del peix fumats en fred, encara s'han de coure.
Aquí els lloms de peix ja cuits juntament amb l'arròs

Es creu que aquest plat, juntament amb altres receptes Anglo-Indies que es van posar de moda durant l'època Victoriana, va ser introduït a la Gran Bretanya pels colons britànics que el menjaven per a esmorzar a la Índia.

Com us podeu imaginar peix i espècies no és algo que em vingui massa de gust per esmorzar, però per sopar m'encanta! Hi han moltes variacions del Kedgeree, també es pot fer amb salmó o tonyina, però aquest és el que vaig fer ahir al vespre.




Ingredients (recepta adaptada de The Good Cook):
  • 40g mantega
  • 2 culleradetes garam masala 
  • 250g basmati
  • 1 fulla de llorer
  • ratlladura d'1 llimona
  • 2 xilis verds sense llavors i picats
  • 1 tros petit de gingebre ratllat
  • sal i pebre negre
  • 375ml caldo de pollastre o verdures
  • 400g haddock fumat
  • 2 ous durs ratllats
  • 2 cebes tendres a rodanxes primetes


    1. Pre-escalfem el forn a 180C
    2. Desfem la mantega en una cassola gran, afegim el Garam Masala i ho deixem coure un moment, fins que estigui ben integrat amb la mantega. Hi tirem l'arròs i barregem fins que els grans quedin ben coberts amb les especies.
    3. Afegim la fulla de llorer, ratlladura de llimona, els xilis, gingebre i un pessic de sal i pebre. Posar-hi el caldo i quan comenci a bullir lleugerament posarem el peix al damunt i amb compte el submergirem al caldo. Tapar la cassola i coure-ho al forn durant 15-20 minuts.
    4. Treure del forn i deixar tapat uns 5-7 minuts per deixar que l'arròs s'acabi de coure.
    5. Destapar i treure la pell del peix (si en té), afegir l'ou ratllat, la ceba tendra i amb dos forquilles barrejar-ho tot trencant el peix en trossets al mateix temps. Tapar-ho amb un drap i la tapa i deixar-ho reposar 5 minuts més per que acabi de marxar tot el vapor.
    6. Servir amb un xic de llimona si us agrada.