dimarts, 16 d’agost del 2011

Estem fent cervesa!

Doncs sí, ara mateix tenim un barril de 23 litres fent xup xup al garatge. És molt emocionant.

Vam començar fa sis dies i estem fent "Indian Pale Ale".




Per aquells que no estigueu familiaritzats amb el terme IPA, bàsicament és un tipus de cervesa anglesa menys torrada que es preparava especialment per a l'exportació a l'Índia i a altres indrets de l'Imperi Britànic i avui en dia continua mantinguen el nom.

Vam esterilitzar aquesta galleda enorme i la resta d'estris, el millor lloc que vam trobar va ser la banyera.





Després vam barrejar el llúpol (el líquid espès) amb l'extracte d'ordi sec.




Ho vam abocar a la galleda i hi vam afegir 3 litres d'aigua bullent i vam omplir la resta de la galleda (23 litres) amb aigua freda. Ho vam remenar tot bé, tapar i deixar reposar durant 6 dies.




Va estar fermentant al menjador. Sí sí, on mirem la tele, o sigui que de mentres estàvem al sofà la galleda anava fent bombolletes i peterrons sorollets.

Ahir va fer sis dies així que amb l'ajuda d'un sifó i una molt sofisticada logística vam transferir el líquid de la galleda al barril afegint-li més extracte de malta.





Ara hem d'esperar 16 dies més i amb una mica de sort la cervesa s'haurà assentat i serà boníssima.

23 litres = Moltíssima cervesa!!