Vam començar fa sis dies i estem fent "Indian Pale Ale".
Per aquells que no estigueu familiaritzats amb el terme IPA, bàsicament és un tipus de cervesa anglesa menys torrada que es preparava especialment per a l'exportació a l'Índia i a altres indrets de l'Imperi Britànic i avui en dia continua mantinguen el nom.
Vam esterilitzar aquesta galleda enorme i la resta d'estris, el millor lloc que vam trobar va ser la banyera.
Després vam barrejar el llúpol (el líquid espès) amb l'extracte d'ordi sec.
Ho vam abocar a la galleda i hi vam afegir 3 litres d'aigua bullent i vam omplir la resta de la galleda (23 litres) amb aigua freda. Ho vam remenar tot bé, tapar i deixar reposar durant 6 dies.
Va estar fermentant al menjador. Sí sí, on mirem la tele, o sigui que de mentres estàvem al sofà la galleda anava fent bombolletes i
Ahir va fer sis dies així que amb l'ajuda d'un sifó i una molt sofisticada logística vam transferir el líquid de la galleda al barril afegint-li més extracte de malta.
Ara hem d'esperar 16 dies més i amb una mica de sort la cervesa s'haurà assentat i serà boníssima.
23 litres = Moltíssima cervesa!!
Caraaaaaam!
ResponEliminaAra sí que m'has fet enveja (i de la bonaaaaa!).
Una qüestió: És fàcil aconseguir tots aquests ingredients i estris?
Una besada estivaaaaal!
guuuuuuuuuuau!! m'has alucinat ara!! Quina passada... la vostra satisfacció quan us la prengueu serà bestial! Enhorabona!!
ResponEliminaPetonet
Sandra
ai!ai! q no et fa por res a tu? ;)
ResponEliminaEi! esperem ja el resultat de la cevesa, m'encantan aquests post de Do It Yourself, jo també vull fer la meva cervesa!!!!.
ResponEliminaPtnts
Necessiteu ajuda per beure-vos-la?... ;-)
ResponElimina