Cada cop que menjo brownies me'n recordo d'aquella excursió amb la meva amiga Laura, tornant del Cap de Creus, parades a la variant, caravana del pont del 1 de maig, mortes de calor, amb l'aire condicionat a tota pastilla, enxufat directament a la cara i cruspint-nos uns brownies que la Laura tenia al congelador de casa seva i que havia portat per si de cas (sort que els tenia congelats). Que bé que ens van sentar, quasi llepem el paper de plata i tot!
Aquests que he fet jo no són els mateixos, tampoc són tan bons, però ei! Estem en plena operació bikini i aquests no porten ni farina ni mantega! Que per ser "light" no estan gens malament vaja.
La recpta original porta nous pecanes, jo l'hi he posat gerds |
Al no portar farina no pugen gaire, però el xut de xocolata no te'l treu ningú! |
Recepta per 12 pastissets de Delicious Magazine
Oli per greixar la safata
100 gr de xocolata negra
3 ous mitjans separats rovells i clares
70 gr sucre
75 gr ametlles mòltes
1culleradeta de cacau en pols
gerds o nous
Pre-escalfem el forn a 180C. Greixar i forrar amb paper d'enfornar una safata de forn quadrada d'un 18cm.
Trenquem la xocolata en un bol i la desfem al bany maria. Mentrestant batem els rovells i el sucre fins que quedi pàl.lid i espumós.
Als ous afegim les ametlles, la xocolata desfeta i el cacau. A part muntem les clares a punt de neu, un cop muntades afegim un parell de cullerades de clara a la barreja de xocolata per que quedi menys espès. Ja podem afegir la resta de les clares amb compte de no treure tot l'aire .
Posar la barreja a la safata i enfornar un 18-20 minuts
carai! ha de ser bo!
ResponElimina