dijous, 22 de setembre del 2011

Salmó amb glassejat de magrana

La melassa de magrana és un xarop espès i afruitat molt usat a la cuina de l'Orient Mitjà, especialment a la libanesa i iraniana on s'afegeix als plats per afegir profunditat de sabor o com a condiment.
 
Ja fa temps que en buscava però no en trobava enlloc, l'altre dia va i em trobo amb aquest post a la meva llista de lectura.

A-ha! Una recepta de melassa de magrana casolana! És molt fàcil de fer, només heu d'aconseguir 100% suc de magrana (si teniu liquadora vosaltres mateixos, però jo no en tinc),  suc de llimona i sucre. El millor de tot és que es guarda 6 mesos a la nevera.





Aquesta és la meva primera recepta amb la molassa. Un ràpid, sa i boníssim salmó glassejat.




Molassa de magrana

1 litre de 100% suc de magrana
Suc de 1/2 llimona
1/2 tassa de sucre

Posem tots els ingredients en una cassola (com més gran sigui la superfície de la cassola, abans és reduirà) i deixar bullir a foc lent. A mi em va trigar 1 hora a reduir, ha de ser prou espès com per que cobreixi la part de darrera d'una cullera, però dependrà de la mida de la vostra cassola. Ha de tenir una consistència com de xarop. Recordeu que quan es refredi serà més espès.

Salmó glassejat

2 filets de salmó
3 cullerades de molassa de magrana
Oli d'oliva
Suc de 1/2 llimona
Sal i pebre

Posar tots els ingredients de la marinada en un bol i barrejar-los bé.

Impregnar bé el salmó i deixar marinant uns 15 minuts.

Coure al forn a  200°C durant 5 minuts. Encendrem el grill i pujarem la temperatura a 250°C i ho deixarem uns altres 5 minuts.

Jo ho vaig servir amb uns pèsols i coliflor rostida

Bon profit!

3 comentaris:

  1. fa molt poquet que m'agraden les magranes, però crec que els hi podem treure molt profit!!! petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. juer...que bueno!!! tengo que porbar ese glaseado de magrana...que me gustaaaa...y estamos en épocoa ya no??? que ricoooo...es que me los estoy imaginado con el salmón...ñam ñam

    ResponElimina
  3. Jo en canvi estic descobrint el salmó... jajaja més val tard que mai, no? :P Així amb el contrast dolcet de la melassa ha de quedar ben bo!!
    Petonets bonica
    Sandra

    ResponElimina