dimecres, 14 de setembre del 2011

Llom en escabetx

Una altre platillo per la recepta del 15 .


Aquest mes en proposaven fer un escabetx. Mai, mai de la vida havia fet un escabetx, no és que no m'agradéssin, sinó que pensava que era molt complicat. Res més lluny de la realitat, en un moment ho tens tot preparat i només triga 30 minuts en coure's. Això si, l'has de deixar com a mínim un dia a la nevera. Suposo que no passa res si t'ho menges el mateix dia, però a mesura que passen els dies és més bo.


Gairebé tot és "escabetxable". Jo en aquest cas he triat llom de porc.








Per a dos persones necessitarem:



  • 500 gr. de llom de porc
  • 1 ceba
  • 2 estafanories
  • 3 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 2 dl. de vinagre de poma
  • 2 dl. de vi blanc
  • 2 dl. caldo de pollastre
  • 3 dl. oli d'oliva
  • Farina
  • Sal
  • 6 grans de pebre negre

  • Salpebrem i enfarinem la carn expolsant l'excés de farina.
  • Posem l'oli en una cassola i a foc mig daurem el llom i reservem.
  • Baixem el foc i fem suar la ceba en juliana, les estafanories a rodanxes, all laminat, fulla de llorer i els grans de pebre.
  • Quan les verdures siguin tendres i afegim la carn, el vinagre, vi blanc i el caldo.
  • Tapem la cassola i ho deixem coure a foc lent durant 30 minuts donant la volta un cop al llom.
  • Deixar reposar a la nevera mínim 24 hores.

Tallar el llom a rodanxes i servir fred o calent. El meu semblava que estava un xic sec, però el vaig escalfar una estona en el forn molt baix amb una mica de suc per sobre i va quedar perfecte.