dimecres, 14 de setembre de 2011

Llom en escabetx

Una altre platillo per la recepta del 15 .


Aquest mes en proposaven fer un escabetx. Mai, mai de la vida havia fet un escabetx, no és que no m'agradéssin, sinó que pensava que era molt complicat. Res més lluny de la realitat, en un moment ho tens tot preparat i només triga 30 minuts en coure's. Això si, l'has de deixar com a mínim un dia a la nevera. Suposo que no passa res si t'ho menges el mateix dia, però a mesura que passen els dies és més bo.


Gairebé tot és "escabetxable". Jo en aquest cas he triat llom de porc.








Per a dos persones necessitarem:



  • 500 gr. de llom de porc
  • 1 ceba
  • 2 estafanories
  • 3 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 2 dl. de vinagre de poma
  • 2 dl. de vi blanc
  • 2 dl. caldo de pollastre
  • 3 dl. oli d'oliva
  • Farina
  • Sal
  • 6 grans de pebre negre

  • Salpebrem i enfarinem la carn expolsant l'excés de farina.
  • Posem l'oli en una cassola i a foc mig daurem el llom i reservem.
  • Baixem el foc i fem suar la ceba en juliana, les estafanories a rodanxes, all laminat, fulla de llorer i els grans de pebre.
  • Quan les verdures siguin tendres i afegim la carn, el vinagre, vi blanc i el caldo.
  • Tapem la cassola i ho deixem coure a foc lent durant 30 minuts donant la volta un cop al llom.
  • Deixar reposar a la nevera mínim 24 hores.

Tallar el llom a rodanxes i servir fred o calent. El meu semblava que estava un xic sec, però el vaig escalfar una estona en el forn molt baix amb una mica de suc per sobre i va quedar perfecte.

8 comentaris:

  1. Et pots creue que avui he dit la teva frase de "gairebé tot és escabetxable"? jajaja I sé que aquest 15 veurem coses que ni ens imaginàvem!
    Aquest llom estic segura que em xiflaria, quina cosa més bona!
    Moltes gràcies per participar bonica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Aquest llom té una pinta bàrbara ... estic segura que va tenir èxit a la teva taula ... el que és a mi almenys m'encanta, quina cosa més rica! vaig estar a punt d'usar vinagre de sidra perquè l'aroma a poma m'agrada molt però la veritat que pega bastant més amb el teu plat amb el llom ... M'ho porto
    Un petonet bonica!

    ResponElimina
  3. Jo també em pensava que era molt complicat fer l'escabetx i en canvi és ben senzill, el que no m'havia imaginat mai és el llom escabetxat, ho hauré de provar!

    ResponElimina
  4. Que bé, tampoc l'he provat mai en escabetx! crec que aquest repte ha servit perquè realment ens adonéssim que tot és escabetxable com dius! He vist receptes de pollastre i conill però és la primera que veig amb llom, i em sembla que ha de ser ben bo, m'animaré a provar-lo!

    ResponElimina
  5. Totalment d'acord amb el que has dit!! Gairebé tot és escabetxable, encara que jo no ho hauria dit mai. Aquest llom ha d' estar boníssim!!
    Em quedo com a seguidora teva...per cert, genial, el nom del bloc...m'has fet riure molt!!
    Petons!

    ResponElimina
  6. Te ha quedado estupendo! yo sí suelo hacer escabeches, pero lomo no se me había ocurrido hacer aún...buena idea para el próximo.

    ResponElimina
  7. Tienes razón, al final casi todo se puede hacer en escabeche. El tuyo, genial. No puede tener mejor pinta. Un saludo

    ResponElimina
  8. Doncs té mooolt bona pinta! Jo tampoc n'havia fet mai, però n'estic bastant orgullosa, eh? Haha!
    Petonets i gràcies per participar!
    Marina Xocolata Desfeta

    ResponElimina