dimarts, 20 de setembre del 2011

Experimentant amb el plat nacional

Vaig fer un soparet boníssim i unes fotos molt dolentes.

Estimats/des companys/es blocaires. Com us ho fer per fer fotos tan estupendes quan ja s'ha fet fosc, el sopar està llest, no voleu que es refredi i teniu gana?

Us ensenyo les fotos de totes maneres. Endivineu el que vam menjar?



Haggis burritos!!!!

Per si hi ha algú que no ho sap els haggis és el menjar típic escocès per exel.lència. No és apte per tots els públics, està fet de cor, fetge, pulmons de xai amb ceba, civada i espècies. Jo no he sigut mai de menjar vísceres, però els haggis, al estar tot trinxadet, m'agraden. Em recorda a una barreja entre morcilla i botifarra de perol.

A casa en mengem força sovint. És barat, és d'aquí i és ràpid de preparar. La manera típica de menjar-ho és acompanyat de puré de patates i colinap. Però ja feia temps que tenia ganes de fer algo diferent amb haggis.

I això és el que vaig fer:

Vaig tallar el colinap mida patates fregides (de les grosses)




Vaig mirar que tots els trossos quedessin ben impregnats d'oli d'oliva, els vaig salpebrar i posar en una placa de forn. Va coure al forn 1 hora a 200C donant-li la volta un cop a mitja cocció.

Mentrestant vaig fer un guacamole ràpid.

2 alvocats madurs
6 tomates cherry
1 ceba tendra
1/2 culleradeta de comí en pols
1/2 culleradeta de coriandre en pols
1 pessic de xili en pols
1 pessic de sal
1 cullerada de suc de llima

Ja sabeu, no? Aixafem els alvocats, tallem les tomates, la ceba tendra i ho barregem tot amb les especies, sal i suc de llima. Facilíssim.

Després vaig fer les tortillas. Aquestes quantitats són per 4 persones. Només vaig fer servir la meitat de la massa, l'altre meitat està al congelador.

Recepta adaptada d' orangette. He provat moltes receptes per fer tortillas i aquesta és LA RECEPTA.

 4 tasses de farina normal
 1 ¼ culleradeta de sal
6 cullerades d'oli de girasol (aquí l'oli d'oliva és molt car, però vosaltres mateixos)
1 ¼ tassa d'aigua bullint

En un bol gran, barregem la farina i la sal. Afegim l'oli i ho barregem fins que sembli engrunes de pa. Afegim l'aigua bullint. Primer barregem amb una cullera de fusta, quan s'hagi refredat un xic amasseu amb les mans sobre una superfície enfarinada duran 2-5 minuts.

Formem una bola amb la massa i ho deixarem reposar en un bol tapat uns 30 minuts.

Posarem a escalfar una paella. Tallem la massa en 6 parts i cada part en 2 mes. Amb el corró anirem estenen les porcions de massa en cercles tan primets com puguem.




Potser que us passi com a mi. Soc incapaç de donar forma rodona a la meva massa. No passa res, serà bo igual!

Quan la paella sigui ben calenta, però que no fumegi, courem la tortilla fins que es comenci a inflar, uns 20-30 segons, li donem la volta i ho eixem uns altre 20-30 segons i així fins que les tinguem totes cuites.

Ratllem formatge (jo tenia un tros d'Edam a la nevera) i preparem els haggis. Ja venen cuits o sigui que l'únic que s'ha de fer es escalfar-los en una paella un parell de minuts.

I Ta-da!




Haggis burritos! Servir amb el colinap al cantó. Creieu-me, estava realment bo!


5 comentaris:

  1. el més important era el menjar no?? jajajaj, ja ens fem a la idea, nopateixis! petonets

    ResponElimina
  2. Uau! jo no ho sabia això!! i per les fotos... jo intento fer-les al migdia, perquè a la nit tampoc em queden massa presentables XD no passa res, ens has fet venir gana igualment! ;)

    ResponElimina
  3. No tenia ni idea de que eren... i millor que el Xavi no llegeixi què porten pq li agafa algo! jajaja A mi segur que m'agradarien, com tu dius ben trinxadet tot passa! :P
    Quina versió més xula!
    I tema fotos... la veritat és que moltes vegades s'acaba refredant el plat... jajaja
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. em tens relament impresionada! no sé si probaria els haggis...sorry

    ResponElimina
  5. També fan haggis vegetarians, no els he tastat mai, però diuen que estan prou ben aconseguits :)

    ResponElimina