dijous, 30 de juny de 2011

Gemista, el meu primer repte.

Una de les raons per les quals em vaig acabar animant a escriure un bloc va ser gràcies a les noies del Film & Food i la seva original proposta. Cada mes trien una pel.lícula/serie i a partir d'aquí hem de preparar un plat inspirat en aquesta.

És el primer cop que hi participo i estic molt emocionada! La pel.lícula d'aquest mes és "Mi gran boda griega" per tant platillo grec.

Volia fer algun postre deliciós amb figues (ingredient secret), però a Escòcia no s'en fan i jo no sé si es que les figues no aguanten bé els viatges però les que trobo per aquí, que normalment venen d'Egipte o Israel, no valen res i van caríssimes!

Al final he triat la "Gemista", és un plat de tomates i pebrots, a vegades també albergínies i carbassons,  farcits d'arròs. La recepta l'he tret del llibre d'en Jamie Oliver Jamie does...

Gemista per a 2

1 tomata gran
2 pebrots (si pot ser de diferents colors)
50 gr de pinyons (la recepta diu festucs)
1 ceba tallada petita
2 dents all tallades a lamines
100 gr arròs llarg
1 culleradeta d'orenga
1 xili vermell sense llavors i picat
300 ml de caldo (jo he posat 1/2 pastilla d'orgànic)
100 gr de formatge feta
1 culleradeta de puré de tomata
Oli d'oliva
Sal i pebre

Pre escalfem el forn a 200 C. Tallem la part d'adalt de les tomates (com si portessin barret). Amb una cullera mirarem de buidar gran part i reservarem la polpa. Tallem els pebrots per la meitat "a lo llarg" deixant la tija i treien les llavors. Ho posem tot en una plata de forn que càpiga bé però ben juntet.

En una paella al foc torrem els pinyons, un cop tinguin color els reservem a part. Afegim un bon raig d'oli a la paella i sofregim la ceba i els alls uns 10 minuts, que no agafi gaire color. Hi tirem l'arròs, l'orenga, el xili, sal, pebre i la meitat del brou. Ho deixem coure uns 10 minuts remenant sovint per que l'arròs quedi ben impregnat però vigilant que no s'enganxi. Ho traiem del foc, hi esmicolem el formatge feta per sobre i hi afegim els pinyons.

Farcim les tomates i els pebrots amb la barreja d'arròs, tornem a posar la "tapa" de les tomates. Agafem el brou restant, hi barregem la cullerada de puré de tomata, ho aboquem al fons de la plata i ho cobrim tot amb paper de plata.

Ara ja ho podem posar al forn durant 1 hora 15 minuts. En Jamie treu el paper de plata als últims 15 minuts per que agafi color. Jo ho he fet i l'arròs de sobre ha quedat massa torrat i dur. Recomano deixar-ho tapat tot el temps de cocció.



No ho havia cuinat ni menjat mai. Si que havia menjat verdures farcides però sempre amb carn i no sé si és que li he trobat a faltar la carn o què però li faltava algo, no ho sé pas... Sabeu quan mengeu algo que sí, és una bona base però li falta alguna cosa i no sabeu el què. Doncs això. Potser uns dauets de pernil...



Ho hem menjat amb una amanida i ha sobrat un xic. Segur que demà serà més bo.

Doncs vaja, el meu primer repte i no quedo gaire contenta amb la recepta, però ja passa a vegades, no?