diumenge, 25 de setembre del 2011

Galetes salades de civada

He de confessar que he fet aquesta recepta pensant amb formatge Stilton i vaig fer aquesta altre recepta pensant també amb l' Stilton. Ja ho sé, penso molt sovint amb formatge blau i pudent.

Stilton és un formatge blau anglès i potser és el meu favorit en el món mundial.

Aquestes galetes de civada (oatcakes), són molt típiques d'Escòcia. Mentres que a Anglaterra la civada se la donaven als cavalls a Escòcia era un dels poc cereals que podien fer créixer, de fet era una de les principals fonts de carbohidrats.

Es poden comprar al súper i no estan malament, res d'especial però, només un vehicle cruixent per menjar formatge, paté o el que et vulguis menjar amb elles. Les galetes de civada fetes a casa són més consistents, pots mastegar els grans de civada (no com un conglomerat homogeni), i evidentment fan més bon gust i fan més goig.

Són sorprenentment fàcils de fer. No cal amassar ni deixar pujar. Només s'han de barrejar tots els ingredients fins formar una massa.

Stilton, I love youuuuuu


Recepta adaptada de Delicious Magazine (28 oatcakes)

60g farina normal
1 culleradeta de bicarbonat
125 gr de civada
50g mantega freda a daus
2 cullerades de llet

Preescalfem el forn a 180C.

Tamisem la farina, bicarbonat i un pessic de sal en un bol. Hi incorporem amb els dits la mantega.

Gradualment barrejar-hi la llet i 60 ml d'aigua freda. Formar una bola de massa.

Partir la barreja en dos. Amb les mans enfarinades, formar cada una de les seccions en un cilindre d'uns 7cm de llarg i uns 5cm de diàmetre.

Sobre una superfície enfarinada, tallar discs d'uns 0.5cm de gruix. Els aixafem amb la ma per acabar de donar forma si cal.

Coure uns 25-30 fins que agafin color. Deixar refredar en una reixa. Ben tapades en un tàper aguanten fina a 3 dies.

3 comentaris:

  1. Caram! ara me'n menjaria unes quantes, amb stilton o roquefort, q em penso q m'agrada més... és clar que el stilton q he probat era comprat per quí, potser un de bo a escòcia em faria canviar d'opinió...va! li donc una altra oportunitat, quan vingui me n'has de fer tastar un de bó.

    ResponElimina
  2. Mmmmmmmm que rico!!!

    Pásate por mi blog tengo un premio para ti.

    ResponElimina
  3. Saps que fa molt temps que tinc un pot de civada a l'armari? hauré de mirar que no estigui caducada... m'agraden aquestes galetes! i la combinació de formatge blau amb pera és molt bona, una vegada vaig fer uns rotllets (tipus primavera XD ) amb aquests dos ingredients! No sabia aquestes diferències que expliques entre anglesos i escocesos... bé, sabia que eren diferents, però no fins a aquest punt! ;) petons!

    ResponElimina