divendres, 30 de setembre del 2011

Entrepà de tall rebossat


Hook és la pel·lícula que ens proposaven les noies de Film & Food i també ens proposaven recrear un plat que ens portés records d'infànicia, algun plat que ens fes saltar d'alegria quan érem petits.

No ha sigut fàcil tria-ne només un, de fet aquí estic, escrivint l'entrada ràpid i corrents perquè se'm tira el temps a sobre.

El fricandó, l'arròs a la cassola, el xurrismurris (un suquet de peix suau que feia el meu pare, crec que el nom és inventat), els espaguetis... Aquests eren alguns dels meus plats favorits. Si aquell dia menjàvem qualsevol d'aquests plats, era un gran dia per mi!

He triat l'entrepà de carn arrebossada perquè per mi fa gust de dia de festa, viatges, jocs i aventures. Era el que la meva mare em solia preparar quan anàvem d'excursió amb l'escola. Ah, i per beure un frucco de préssec!

He disfrutat molt menjant-lo, però no ha sigut el mateix. Els entrepans de quan era petita eren més bons, no sé si és el fet de menjar-los a l'aire lliure, per que no tenia suc de préssec o que si porten unes quantes hores suant a la motxilla i en paper de plata agafen un gustet especial.

No sempre estaven fets amb pa de llonguet, però pensant amb el repte em van tornar a la memòria. Que se n'ha fet del llonguet? En trobeu normalment a les fleques?

Res, que he hagut de fer l'entrepà amb llonguets i he de dir que he quedat contentíssima amb el resultat, crec que el millor pa que he fet mai. No us escric la recepta per que he seguit al peu de la lletra les instruccions de Ma Petite Boulangerie, ho explica super bé, amb vídeos i tot i segurament ja coneixeu el seu bloc.




Entrepà de tall rebossat

1 pit de gall d'indi
1 ou batut
Pa ratllat
Sal
Llonguets

Ja sabeu, no? Un xic de sal al gall d'indi, ho passem primer per l'ou i després pel pa ratllat i ho fregim. No té més. Per cert, així és com li deiem, no pas carn arrebossada, sinó tall rebossat.


Portava biquini, però amb la xixa no és veu :).

17 comentaris:

  1. A mi tambévdepetita la meva mare em feia entrepans detall arrebossat i m'encantava! El pa t'ha quedat molt bé :)
    Que mona de petita!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Tot un clàssic, i una delícia!!!la carn arrebossada freda en un bon entrepà...també ens recorda a la nostra infància!!!

    La foto teva de petita, una monada!!!

    Petons!!!

    L&C

    ResponElimina
  3. jajajaj que moooooona Irma!! Avui coincidim amb els entrepans! :P A mi també me'encantava aquest que ens presentes... però me l'hauria de fer la mama perquè tingués el mateix gust! jejeje
    Petonets bonica
    Sandra

    ResponElimina
  4. Nosaltres, ara que tenim filles, estem repetint el mateix entrepà, deliciós!

    ResponElimina
  5. que mona!la meva Irmeta! també coincideixo: ENTREPÀ DE TALL ARREBOSSAT! Els llonguets també els has fet tu??? quina bona pinta que fan!!! Jo crec que en alguna fleca de poble encara en deuen fer...L'altre dia a el programa de Tv3 "Espai terra" preguntaven a la gent si sabien com es deia aquest tipus de panet, cosa que em fa sospitar que a les ciutats ja no en deuen veure gaires per les fleques... Jolin! ara vull un entrepà de tall arrebossat! nyami!

    ResponElimina
  6. com m'agrada veure les fotos de quan la gent era petita!!! estàs molt maca. Aquest entrepà crec que no ha faltat mai a cap casa!! molts petonets

    ResponElimina
  7. Ay Irma, a mítambién me preparaban este bocadillo cuando iba de excursión o cuando íbamos de viaje en verano. Recuerdo el hambre que me entraba nada más montar en el coche. Pedía el bocadillo sin esperar a la hora de la comida. Es que me llegaba el olor y no lo podía resistir.

    Todo un clásido y riquísimo recién hecho :)

    ResponElimina
  8. Aquest entrepà m'encantava també!! era de bo!! m'has fet venir unes ganes de preparar-l'ho!!!
    Que boooo!
    Moltes gràcies per participar, m'emporto la foto pel collage
    Un petonet

    ResponElimina
  9. T'han quedat uns llonguets perfectes!
    A mi l'entrepà de tall arrebossat em fa pensar en excursions amb l'escola o l'esplai. I jo també tenia fruco de préssec! Tot i q crec q per berenar...

    petonets

    ResponElimina
  10. Yo también comia ese tipo de bocatas. Estas graciosa en esa foto.
    Bessos

    ResponElimina
  11. Esto de los retos me está encantando porque me permite descubrir y ver blogs que no conozco o que hacía tiempo que no entraba.
    Volver a nuestra niñez con las recetas me ha encantado.
    Tu recetuqui, de 10.
    Besicos

    ResponElimina
  12. mmm.ese pan tiene una pinta deliciosa!!! gracias por tu visita! muchos besitos y suerteee!

    ResponElimina
  13. Mira un altre entrepà!! que bo de tall arrebossat, a mi no me'l feien per les excursions, però la verita és que l'hora de dinar de les excursions era tota una aventura!!!! jo sempre l'esperava amb candeletes! El pa de llonguet, depèn una mica de la zona però sí, encara en pots trobar i ben bo que és ;) a tu t'ha quedat genial. Petonets!

    ResponElimina
  14. Aquests llonguets són perfectes!!! Que bo l'entrepà de carn arrebossada :)
    Que mona la foto, Irma la douce!!!!
    Ptns

    ResponElimina
  15. Tan senzill i tan deliciós. Mmm, jo també en menjava. Quins records.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  16. Me gusta el estilo de tus fotos, unos bocados super ricos.
    Gracias por tu visita, un gusto venir por aqui :)

    ResponElimina
  17. Qui no ha menjat carn arrebossada en alguna de les excursions de la infància. El meu menú estrella era una carmanyola de carn arrebossada i truita de patates!

    Vaig a donar un tomb pel teu blog, crec que és el primer cop que et visito però no serà el darrer!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina