La setmana passada vam anar a passar un dies a casa per celebrar el meu cumpleanys amb la família i també per que segurament seria l'ultima oportunitat que tindria de tornar a veure la meva germana amb panxa abans de que tingués la nena.
Ens hi vam estar molt poquets dies, amb l'agenda ben apretada per poder veure a tothom. Amb la meva germana vam poder estar ben poqueta estona per que encara que sortia de contes sobre el 7 de novembre ja començava a tenir contraccions, aquelles de Braxton-hicks que en diuen, però al menys passaríem tots plegats el vespre del meu cumple a casa dels meus pares!
El meu pare i ma germana han d'anar molt al tanto amb el sucre, no s'han de medicar però han de tenir cura amb el que mengen, així que vaig decidir fer aquest pastís de xocolata negra, recepta Jaimie Oliver però fet amb fructosa.
A les nou del vespre ens truca el meu cunyat per dir-nos que la meva germana ha trencat aigües i que ens mantindrà informats! La veritat és que em vaig disgustar una mica, segurament seria un part de vint hores i no veuria ni a ma germana ni a la nena (això és el que jo em pensava que passaria), perquè agafàvem l'avió de tornada l'endemà al migdia, però encara tenia l'esperança de que li diguessin, que encara tenia per rato i que se n'anés a sopar (els meus pares viuen a 5 minuts de l'hospital).
Al cap d'una estona ens torna a trucar, que la cosa va endavant i que se l'emporten a quiròfan. Doncs res, vam començar a sopar, què havíem de fer tu.
A les 23:45 l'Emma ja estava aquí, el part més ràpid de la història i el mateix dia que la seva tia Irma! A mi m'agrada pensar que va sortir disparada per que volia veure'm abans de que marxés.
Es molt petita, super guapa i em fa molta il.lusió que hagi nascut el mateix dia que jo.
Us passo la recepta del pastís. Les quantitats de la massa no les entenc gaire bé, a mi em va sortir moltíssima, crec que vaig congelar més de la meitat.
Per la base:
325 gr mantega
110 gr fructosa o 225 sucre
1 pessic de sal
565 farina
3 ous
65 gr cacau en pols
ratlladura de taronja (opcional)
Pel farcit:
200 ml de llet
1/2 terrina creme friache
30 gr fructosa o 65gr sucre
Escalfar el forn a 180 C i coure la base uns 15 minuts. Treure del forn i baixar la temperatura q 170 C.
Mentrestant farem el farcit. Posem la llet, creme fraiche i fructosa en una cassola i poc a poc ho portem a ebullició remenant amb cura.
Ho treiem del foc i afegim la xocolata a trossos per que es desfasi, remenem fins que estigui tot ben integrat. Afegim els ous i ho tornem a barrejar. Ja tenim el farcit fet, ho avoquem a la base i ho enfornem durant 15 minuts.
Està cuit quan el centre del farcit sembla que li falti uns minuts per quallar. Penseu que seguirà quallant amb el calor residual.
Quina pinta, nyam, nyam!!! Jo tb crec que l'Emma volia veure la seva tieta ;-)
ResponEliminaOoooh! Per molts anys Irma!! Quin regal d'aniversari més xulo... l'Emma és una preciositat, enhorabona tieta!!
ResponEliminaI el pastís té moooooolt bon pinta!
Petonets
Sandra
Des de casa la Patti, l'Emma ha llegit el teu super pastís de xocolata mentre feia l'aperitiu. Que tinguis un bon dia! L'Eva i l'Agus et saluden: Hi!
ResponEliminaOooohhhh. Jo també vull fer l'aperitiu amb tots vosaltres!
ResponEliminaNena que guai que sigueu del mateix dia!!! jo també estic segura que va sortir ràpid perquè et volia veure abans de marxar! el pastís té molt bona pinta, sóc amant de la xocolata negra! així doncs si faig la meitat de les quantitats per la massa ja en tindré prou? petons!
ResponElimina