Aquesta és una de les primeres receptes que vaig afegir al meu repertori quan vaig arribar a aquí. Des de les hores l'he fet un munt de vegades, cada cop surt diferent, o bé per que em falta algun ingredient o per que em ve de gust fer-hi alguna variació, però el resultat és sempre igual de bo.
La recepta la vaig treure d'un llibre dels Hairy Bikers, són uns cuiners de la BBC que són molt peluts i van en moto, per això és diuen Hairy Bikers.
El llibre és diu "Mums know best" algo així com "les mares en saben més" i són receptes de mares de tota la Gran Bretanya. Aquest pollastre al curri és de la Harjinder, una senyora del Punjab que ara viu a Manchester.
El que més m'agrada d'aquest curri és que és lleuger, no porta crema de llet ni llet de coco la qual cosa és molt convenient perquè quan més en menges més en vols! És molt aromàtic i equilibrat i amb aquestes coses ja se sap. Tot és qüestió de gustos, el pots fer més o menys picant.
A la recepta no ho diu, però a mi m'agrada afegir-hi un carbassó a daus o bròquil així hi he de posar menys carn. Ah! I que no us espanti la llista tan llarga d'ingrdients. Val la pena!
Recepta per a 2:
TARKA MASSALA:
3 cullerades d'oli
2 culleradetes de llavors de comí
2 cebes mitjanes tallades
6 grans d'all tallats ben petits
1 llauna petita de tomata triturat
5 cm de gingebre ratllat (jo li poso la pela i tot)
2 xilis verds sencers
PER LA RESTA:
2 pits de pollastre a trossos
1 carbassó a daus (o el què més us convingui)
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de pebre negre mòlta
1/2 culleradeta de llavors de coriandre (millor si les aixafeu un xic en un morter)
3/4 culleradeta de garam masala
1/2 culleradeta de paprika (pimenton per entendre'ns)
1 culleradeta de cúrcuma
1 pessic de xilis vermells secs
1 fulla de llorer
1 grapat de coriandre fresc (opcional)
Primer fem el tarka masala que és la base de molts plats punjabis, el que per nosaltres seria el sofregit.
Escalfem l'oli i hi afegim les llavors de comí, remenem uns 10 segons i hi posem la ceba. La fregim fins que estigui dauradeta, després hi afegim l'all i que es dauri un xic també. Tot seguit posarem la tomata (reservarem el suc a la llauna), el gingebre i els xilis verds. Ho deixarem coure tot a foc lent fins que veiem que l'oli es comença a separar.
Afegim el pollastre, la resta d'espècies i ho deixem coure a foc mig remenant per que el pollastre quedi daurat per tots cantons. Hi posem el carbassó, el suc reservat de la tomata i 450 ml d'aigua. Ho farem bullir i després baixarem el foc, ho deixarem coure uns 15 minuts.
A últim moment afegir-hi el coriandre fresc picat i servir amb arròs blanc. D'un dia per l'altre, és encara millor, però gairebé mai ens esperem.
Aquesta me l'apunto, ja saps que a mi els curries... Per cert, fa poc vaig anar a un dinar on un senyor anglès ens va preparar un curry, quina passada!!! Ell fa més salsa del compte i la guarda congelada, diu que quan la descongeles ha guanyat en gust i picantor. brutal!!!!
ResponElimina