diumenge, 4 de març del 2012

Romesquillo de bacallà fumat

Ja torno a ser per aquí. Vaig trobar feina i després de tant de temps sense treballar, tinguen tot el temps del món, diguem que m'ha costat una mica tornar-me a organitzar. No trobava el moment d'escriure, ni de llegir altres blocs! Espero agafar el ritme i posar-me al dia ben aviat.

A més a més, la setmana passada vam estar uns dies a casa i he tornat amb un munt d'inspiració i sobretot ànims per tornar a publicar.

Aquest plat és un romesquet lleuger a la meva manera, fet amb els ingredients que trobo aquí, però a la manera d'allà. Apropant cultures, com sempre. La idea l'he tret de l'últim número de la revista Cuina.



El que he fet servir:

300 g de bacallà fumat (aquí no en trobo de salat)
1 pebrot vermell escalivat
1 cabeça d'alls escalivada
1 tomata escalivada
3 dents d'all crus
50 g d'ametlles torrades
1/2 culleradeta de pimentón de la Vera
4 patates mitjanes
Oli d'oliva
Sal
Aigua
4 porros escalivats

Com ho he fet:

Vaig triturar els alls, el pebrot, la tomata, el pimentón i les ametlles amb un raig d'aigua, quan vaig obtenir una pasta, no gaire homogènia, la vaig coure amb un xic d'oli uns minuts.

Mentrestant vaig pelar les patates i les vaig tallar esberlades (ja sabeu, no? comencem el tall, però acabem trencant). Les patates van anar a la cassola, barrejant per que s'impregnéssin bé amb la salsa i ho vaig cobrir d'aigua.

Quan les patates van ser cuites vaig posar els trossos de bacallà i va coure uns 7 minuts.

Ho vaig servir amb els porros escalivats. Imprescindibles!

9 comentaris:

  1. nyam!nyam! i no ho podré tastar... t'havia d'haver fet cuinar! ;P

    ResponElimina
  2. Bona notícia! Molta sort amb la nova feina i que no falti inspiració per a aquestes bones receptes que ens portes. Aquest bacallà amb romesco tunejat té molt bona pinta!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  3. Un plat exquisit. Quina alegría tornar-te a tenir entre nosaltres. Enhorabona per la feina. Un petó,
    Nani

    ResponElimina
  4. Visca!! ja et trobava a faltar! jeje t'has inspirat en el romesco de santa coloma oi? aquell és boníssim i el teu t'ha quedat fantàstic! Moltíssimes felicitats per la feina, és una gran notícia. Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Bet! Doncs si, m'he inspirat amb el romesco de santa coloma i el romesco de rajada. He fet un mix :). Jo també estic molt contenta de tornar a corre per aquí. Jo crec que em feia falta una visiteta a casa per recarregar piles. Petons!

      Elimina