dimarts, 16 d’agost del 2011

Estem fent cervesa!

Doncs sí, ara mateix tenim un barril de 23 litres fent xup xup al garatge. És molt emocionant.

Vam començar fa sis dies i estem fent "Indian Pale Ale".




Per aquells que no estigueu familiaritzats amb el terme IPA, bàsicament és un tipus de cervesa anglesa menys torrada que es preparava especialment per a l'exportació a l'Índia i a altres indrets de l'Imperi Britànic i avui en dia continua mantinguen el nom.

Vam esterilitzar aquesta galleda enorme i la resta d'estris, el millor lloc que vam trobar va ser la banyera.





Després vam barrejar el llúpol (el líquid espès) amb l'extracte d'ordi sec.




Ho vam abocar a la galleda i hi vam afegir 3 litres d'aigua bullent i vam omplir la resta de la galleda (23 litres) amb aigua freda. Ho vam remenar tot bé, tapar i deixar reposar durant 6 dies.




Va estar fermentant al menjador. Sí sí, on mirem la tele, o sigui que de mentres estàvem al sofà la galleda anava fent bombolletes i peterrons sorollets.

Ahir va fer sis dies així que amb l'ajuda d'un sifó i una molt sofisticada logística vam transferir el líquid de la galleda al barril afegint-li més extracte de malta.





Ara hem d'esperar 16 dies més i amb una mica de sort la cervesa s'haurà assentat i serà boníssima.

23 litres = Moltíssima cervesa!!

5 comentaris:

  1. Caraaaaaam!
    Ara sí que m'has fet enveja (i de la bonaaaaa!).
    Una qüestió: És fàcil aconseguir tots aquests ingredients i estris?

    Una besada estivaaaaal!

    ResponElimina
  2. guuuuuuuuuuau!! m'has alucinat ara!! Quina passada... la vostra satisfacció quan us la prengueu serà bestial! Enhorabona!!
    Petonet
    Sandra

    ResponElimina
  3. ai!ai! q no et fa por res a tu? ;)

    ResponElimina
  4. Ei! esperem ja el resultat de la cevesa, m'encantan aquests post de Do It Yourself, jo també vull fer la meva cervesa!!!!.
    Ptnts

    ResponElimina
  5. Necessiteu ajuda per beure-vos-la?... ;-)

    ResponElimina