divendres, 15 de juliol del 2011

Sorbet o granissat? De poma especiada

No sé ben bé quina és la diferència per tant no sé quin nom posar-li.

M'he inspirat en aquesta recepta, que per cert és d'un blog fantàstic que si no coneixeu no podeu deixar de visitar. La recepta fa servir suc de poma, per tant granissat? Jo he cuit la poma fins aconseguir una compota, per tant sorbet? No ho sé pas.

La qüestió és que és diferent, dolç, afruitat, especiat i... Fa gust de pastís de poma!!!!



Canyella, claus i nou moscada són sabors que em recorden a l'hivern per això ho he trobat tan curiós. A més és MOLT fàcil de fer. Ens en va sobrar i per l'endemà vam fer "dirty granita" afegint-li un raig de Bourbon. Ups!

Necessitem:

3 pomes
100 gr de sucre
2 cullerades de suc de llimona
1/2 tassa d'aigua
1 culleradeta de canyella
1 pessic de nou moscada
1 pessic d' allspice (pebre de Jamaica, si no en teniu podeu fer un substitut barrejant a parts iguals canyella, nou moscada i claus d'olor)

Tallem la poma a trossets i posem tots els ingredients en una cassola a foc lent. Ho deixem coure fins que la poma sigui tova i es comenci a desfer. Ho posem en un recipient que pugui anar al congelador, amb una forquilla acabem de triturar els trossets de poma i ho deixem refredar

Ho fiquem al congelador, al cap d'una hora ho traiem i ho rasquem amb una forquilla trencant els cristalls, ho repetim un parell de cops més a intervals d'una hora. Ja ho podem servir!

Si en sobra es deixa tapat al congelador i es treu una hora abans deixant-lo a la nevera.

6 comentaris:

  1. Ei, Irma, gràcies de visitar el meu blog!
    Ara he descobert el teu i he vist amb molt bons ulls el teu dirty granita, hahahaha!

    Ja m'he fet seguidor del teu blog!
    Una besada! :)

    ResponElimina
  2. Quina passada nena, ja pot ser sorbet o granissat... només ser que deu ser boníssim!
    Moltes gràcies per participar al 15!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Curiosa... ha de ser diferent i boníssima!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Irma, ja t'ho he dit al Clubdecuines que em sembla una proposta molt curiosa però alhora que ha de ser boníssima!! miraré de fer-la, tot i que a casa meva no són gaire fans de les espècies però si puc me'n faré encara que sigui només per mi ;) petonets

    ResponElimina
  5. Jo és que tinc prou sol a la terrasseta i aqueixes cireres s'assecaren en 4 o 5 dies!

    :)

    Si vius a Escòcia, però, no sé com t'anirà! XD

    ResponElimina
  6. Moltes gracies per visitar el meu blog i deixar-me un comentari.
    M'ha agradat molt aquest sorbet teu de poma i no trigaré gaire en intentar fer-ho.
    Fins aviat
    Conxita

    ResponElimina