dimecres, 20 de juliol del 2011

Liz's apple pie



Hem tingut la mare d'en Paul a casa uns dies. És tot un caràcter, abans d'anar a dormir es beu un got llarg de whisky amb aigua calenta i sucre, no menja res que porti all ni res que sigui "foreign", es posa un quilo de sal a cada àpat, crida a la tele (en Paul ha heretat aquesta costum) i li encanta anar de botigues, especialment les "charity shops" i les de tot a £1.

La veritat és que em fa parar boja, molt boja i aquests dies ha estat ploguen molt. Aviam, que també hi han hagut moments que en ho hem passat bé, la senyora té els seus punts divertits, em va guanyar a golf a la wii i va fer aquests súper pastís de poma que estava boníssim!






Vam tenir una petita crisis al Marks & Spencer. Que si llard, que si mantega amb sal, que si sense sal. No és fàcil anar al súper amb ella.



Al final va fer la massa amb margarina!!!!!! Amb sal of course. He d'admetre que li va quedar una massa molt fina i lleugera.



Bé doncs, intentaré descriure la recepta el millor possible per que anava bastant a ull. Aquí va.

350 gr de farina
175 gr de margarina
2 pomes àcides
2 grapats grans de sucre
1 raig d'aigua
1 pessic de sal

Pre-escalfar el forn a 200C.
Tallar les pomes a trossets i coure-les amb un raig d'aigua i el sucre fins que siguin toves però no desfetes. Mentrestant en un bol posem la farina i hi anirem barrejant la margarina amb els dits fins que quedi amb una textura semblant a engrunes de pa.

Hi posarem aigua poc a poc al mateix temps que amassem. No sé quina quantitat d'aigua, fins que formi una massa vaja. Ni aigua gelada ni deixar reposar a la nevera ni res! (els pastissers sempre diuen que la pasta brisa ha de reposar a la nevera i fer-ho amb aigua molt freda).

Agafar una meitat de massa i en una superfície enfarinada estirar- la amb el corró tant fina com pugueu i transferir-la a una safata de fer pastissos. La meva fa 18 cm de diàmetre. Afegir-hi la poma.

Per fer la part de dalt fem el mateix, que quedi ben primeta. Retallar la pasta sobrant de les vores i premsar tot el voltant amb els dits. Farem uns talls al mig del pastís per que surti el vapor que desprenguin les pomes. Decorar al gust.

La vam tenir 10 minuts al forn, la vam treure i li vam posar un xic de sucre per sobre. 3 minuts més al forn i ja va estar. Jo estava convençuda que menjaríem pasta crua, però no!

Escoltant "Sweet Caroline" al seu mp3

Ara me'n vaig a gaudir de la quietud que hi ha a casa.








5 comentaris:

  1. jajajajajajaja!!!!!! hem faràs aquest pastís quan vinguis? no sé si seré capaç de fer-lo...

    ResponElimina
  2. Oh hi tant, ja el farem amb fructosa i farina integral. El va tenir fet en 20 minuts!

    ResponElimina
  3. oh! no cal! fem-lo tal com cal!

    ResponElimina
  4. jajaja quina sogra més animada que tens!! però mira com et cuida amb aquest pastís! ;) el de poma és dels que m'agrada més, me l'apunto!!

    ResponElimina
  5. jajajajajaj ai la sogra que t'ha tocat!
    deu ser tot un terretrèmol quan arriba a casa teva pel llegeixo... jiji
    quina gràcia m'ha fet lo del whisky abans d'anar a dormir... em recorda a una senyora que treballava amb mi quan vivia a Edi quan una vegada que em va convidar a casa seva i tot just després de dinar es va preparar el seu gotet de whisky i "a palo seco" :] Són la bomba les escoceses!^^

    ResponElimina