divendres, 20 de maig de 2011

El que s'està coent a fora.

Ai mare, doncs aquí tenim la primera entrada.

Primer de tot disculpar-me per la qualitat de les fotos. Les vaig fer amb el mòbil i no tinc massa pràctica en fer fotos a plantes.
Al mudar-nos al nou pis vam decidir que ja que teníem una mica d'espai fora, provaríem de cultivar quatre verduretes a veure què tal s'ens donava la cosa. Això és Escòcia, fa fred, poc sol, i tot va més tard. Segur que a Catalunya ja deveu estar fart de menjar maduixes, però aquí la temporada encara no ha començat.

Tinc dos nabiueres, ni idea de si es diu així, dos plantes que fan nabius vaja. Els vaig provar per primer cop a aquí, m'encanten i pel que es veu són saníssims! No sé si aquest any faran gaire fruit, són petits encara que ja han florit tots dos. Veurem a finals d'estiu.


En un d'aquells testos que es pengen tenim quatre maduixeres, m'encanta la flor de la maduixa i ja tenim fruits madurant. Tampoc no crec que tinguem una gran collita aquest any, necessitaríem un parell de testos més, però el que m'interessa és començar amb una planta o dos (i no gastar massa) i anar propagant a mesura que creixen. Aparentment les maduixes són fàcils de propagar, la maduixera fa "plantes fills" després lo complicat serà mantenir-les vives durant l'hivern.

La casa venia amb perer inclòs. L'any passat no sé per què no vam menjar les peres, les vespes es van posar les botes, però aquest any no tindran tanta sort!

Tenim faves...


Els carbassons són la meva gran esperança  d'aconseguir una collita com cal al menys per un parell d'àpats. He llegit que una planta et pot donar, en un bon any, uns vint-i-cinc fruits! Jo amb que em doni la meitat ja em conformaria, a més, tinc moltes plantes. Haurem d'esperar al setembre...


Futurs espinacs...


I aquí un pla del que tenim al hivernacle. La resta de carbassons, pèsols, tomateres, mongetes i raves.

Com que no tenim gaire idea estem comparant a veure què creix millor, el que tenim a fora o a dintre de l'hivernacle. Encara no hem arribat a cap conclusió.


Al jardí del davant que toca més el sol vam cavar a la gespa per mirar de cultivar directament al terra, això seria lo ideal però fins que no veiem si ens ensortim o no, no ens atrevim a treure tota la gespa!

3 comentaris:

  1. No està gens malament! Estàs feta una bona pagesa :) Ptns

    ResponElimina
  2. Què xulo Irma! una caseta amb el seu jardí on hi esteu cultivant un hortet... m'encanta!! ^^

    ResponElimina