divendres, 19 d’agost del 2011

Mantega de pera?

Què fas amb 3 kg de peres?

Evidentment en Paul volia fer un pastís, va fer una mena de tarta tatin coberta. És un ferm defensor de les "pies" amb massa tan a la base com a la part de a dalt.

Jo volia fer algun tipus de conserva, alguna cosa que es pogués menjar tant dolç com en salat, però prou fàcil de fer per mi ja que soc nova en el món de les conserves.


Les que van quedar després de la tatin


Així que buscant al google vaig trobar aquesta recepta. Traduït literalment és mantega de peres. No us espanteu, no porta mantega! Li diuen així per la textura untuosa que agafa. No és exactament una melmelada ni una salsa, més aviat és algo semblant a la compota. Ho pots menjar tan en torrades o com acompanyament d'alguna carn rostida o formatge.

Les peres eren bastant petites i més aviat verdes, però s'estaven començan a caure del arbre així que vam decidir collir-les totes abans de que arribessin les vespes. Per cert, no tenim ni idea quin tipus de peres són.




Aquesta és la recepta:

  • 1.5kg de peres pelades, tret el cor i a trossets
  • 2 tasses d'aigua(sempre en podeu afegir-hi més si veieu que es queda sec)
  • Suc i ratlladura de 1/2 llimona
  • 1/2 culleradeta de nou moscada
  • 1 tassa de sucre
  1. Posem les peres tallades amb el suc de llimona i l'aigua en una cassola i ho tapem. Ho deixem coent a foc lent remenant de tant en quan per que no s'enganxi.
  2. Quan les peres siguin toves les triturem.
  3. Tornem el puré a la cassola i hi afegim la ratlladura de llimona, sucre i nou moscada. Remenar-ho bé i a foc lent deixar que vaig espessint. Uns 40 minuts aproximadament. Quan la barreja es pugui apilar en una cullereta, ho posarem en pots de vidre esterilitzats i tapar-ho immediatament. Poseu els pots en aigua calenta uns 10 minuts per que faci el buit.
Com sempre podeu jugar amb els sabors i les espècies!




5 comentaris:

  1. No n'havia sentit mai a parlar. Té una pinta molt bona, la veritat!

    Crec que et podrà fer una bona combinació tant als esmorzars (en dolç) com en una torrada salada, posem per exemple, amb un tros de formatge vell.

    Deliciós!

    ResponElimina
  2. Irma, ha de ser una passada! Jo com el Xavier no el coneixia... i també me l'imagino combinat amb salat, espectacular!
    Nosaltres la primera melmelada que vam fer va ser de peres i ens va semblar fantàstica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Sandra!!!
    Si tenia pensat fer la vostra melmelada de peres i vainilla! La tenia "bookmarked" pendent per fer per quan les peres maduressin. Inclús crec que vaig deixar un comentari a la vostra entrada, no debia ni tenir ni bloc encara.
    Però mira, al final vaig decidir-m per aquesta recepta, per que, per ser honestos, és més fàcil que fer melmelada.

    ResponElimina